Marka Almak İçin Şirket Kuruluşu Gerekli Mi? İşte Cevabı

Marka Almak İçin Şirket Kuruluşu Gerekli Mi? İşte Cevabı

Marka Almak İçin Şirket Kuruluşu Gerekli Mi?

Marka başvurusunu gerçekleştirebilmek ve marka sahibi olabilmek adına bir şirket kuruluşunun gerekli olup olmadığı, marka tescil sürecine giriş yapmayı düşünen pek çok kişi ve kuruluş tarafından merak edilen bir konudur.

Şirket Kuruluşu Gerekli Midir?

Marka tescil sürecinin başlatılması için şirket kuruluşunun zorunlu olmadığı belirtilmelidir. Marka tescil başvurusu, şirketler veya firmalar kadar, gerçek kişiler tarafından da yapılabilmektedir. Dolayısıyla, bir şirketinizin ya da bir firmanızın olmasa dahi, siz de gerçek kişi olarak marka başvurusunda bulunabilir ve marka sahibi olabilirsiniz.

Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Marka tescil başvurusu, Türkiye'de Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Marka tescil başvurusu için başvuruda bulunacak olan kişi veya kuruluşun, öncelikle bir marka tescil formu doldurması gerekmektedir. Bu form, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden temin edilebilir. Formun doldurulmasının ardından, başvuru Türk Patent ve Marka Kurumu'na iletilir ve süreç başlar.

Marka Tescili Sonrasında İzlenecek Yol

Marka tescil başvurusunun kabul edilmesi durumunda, marka tescil belgesi başvuru sahibine verilir ve marka tescil işlemi tamamlanmış olur. Marka tescil belgesinin alınmasının ardından, belgenin sahibi artık o markayı kullanma hakkına sahip olur ve başkalarının aynı ya da benzer markayı kullanmasını engelleyebilir.

Marka Tescil Süreci Ne Kadar Sürer?

Marka tescil sürecinin ne kadar sürdüğü, başvurunun karmaşıklığına ve başvurunun hangi aşamasında olunduğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle, marka tescil süreci ortalama olarak 8-12 ay arasında tamamlanır.

Sonuç

Sonuç olarak, marka almak için bir şirket kuruluşunun gerekli olmadığı, gerçek kişilerin de marka tescil başvurusunda bulunabileceği belirtilebilir. Bu durum, marka tescil sürecine giriş yapmayı düşünen kişi ve kuruluşlar için büyük bir avantaj sağlar.

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim